СУЕЕ отпразнува 55 години от създаването си

Мисия

12-11-2016, 09:58

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

На 12 ноември Русенският университет навършва 71 години

Кметът Пламен Стоилов поздрави ръководството, което години наред работи за утвърждаването на училището сред най-елитните

С празничен концерт и емоционални думи днешното Средно училище за европейски езици „Свети Константин – Кирил Философ“ отпразнува 55 години от създаването си като Руска гимназия. На тържеството в „Канев център“ снощи присъстваха бивши и настоящи възпитаници на училището, преподаватели, родители, а домакин на събитието беше  Добромира Николова,  директор на гимназията. Сред официалните лица, уважили годишнината бяха  Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката, генералният консул на Руската федерация в Русе  Татяна Грушко, зам.- областният управител Валентин Колев, зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, проф. д-р инж. Пламен Даскалов от името на РУ „Ангел Кънчев” и други.

Заместник-кметът връчи на  Николова красив букет и поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе  Пламен Стоилов.

„Днешната езикова гимназия е открита през 1961 година, като Руска гимназия, която е първата извън пределите на столицата, а през годините на своето съществуване доказва висок професионализъм, развивайки богата педагогическа и методическа дейност“, се казва в поздравителния адрес. Кметът Пламен Стоилов се обръща и към ръководството, което години наред работи за утвърждаването на училището сред най-елитните и бързо развиващите се не само в града, но и в региона.

„Скъпи преподаватели, дерзайте и продължавайте да бъдете все така отдадени на своята работа, защото вие изграждате бъдещите успели хора на страната ни.

Скъпи ученици, вие сте възпитаници на училище с традиции, гордейте се с това. Бъдете отличници, постигайте високи резултати. Бъдете лидери. Огромна благодарност и към родителите, които ви мотивират, за да преследвате и реализирате мечтите си. Вярвам във вас!“, се казва още в поздравителния адрес, подписан от кмета Пламен Стоилов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов