Зам. - министър Даниела Везиева с урок „Успешната бизнес идея“ в Икономическата

Парите

12-11-2016, 09:49

Снимка:

ПГИУ „Елиас Канети“

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

На 12 ноември Русенският университет навършва 71 години

Инициативата е първа от дейностите на ПГИУ „Елиас Канети“ в рамките на Световната седмица на предприемачеството

Идеите за бизнес начинание се раждат, но как да се реализират – това беше акцентът на открития урок на тема: „Успешната бизнес идея“ в ПГИУ „Елиас Канети“ с гост лектор а Даниела Везиева – заместник-министър на икономиката.

Ученици от Х и ХІ клас показаха различни предприемачески идеи и представиха изготвени от тях оригинални мултимедийни презентации, видоклипове и демонстрираха използването на облак технологиите. В проведената дискусия младите предприемачи получиха ценни съвети от Даниела Везиева за източниците на финансиране, за потенциалните пазари и рискове при реализирането на идеите.

Присъстващите се убедиха, че счетоводството и икономиката не са скучни науки, след като получиха интересни и шеговити материали, изработени от учениците.

На срещата присъства и Димитър Райнов – началник на РУО – Русе.

Инициативата е първа от поредицата дейности, които ПГИУ „Елиас Канети“ ще реализира в рамките на Световната седмица на предприемачеството. Учениците на гимназията ще участват и в други срещи с лектори от бизнеса и предприемачески организации, в инициативите „Мениджър за един ден“ и в състезанието „Иновационен лагер“.

Отбелязването на Световната седмица на предприемачеството е традиция за училището.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов