Министър Танева демонстрира електронен билет за превозване на дървесина

Мисия

11-11-2016, 09:49

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова посети Русенския университет

Тази система става задължителна от 1 януари 2017

Внедряването на информационна система за издаване на електронен превозен билет за превозване на дървесина  представиха вчера в Русе. Тази система става задължителна от 1 януари 2017.  Модулът който трябва да се внедри ще се изтегля от страницата на Изпълнителната агенция по горите напълно безплатно. Безвъзмездно ще е и обучението за работа с него. Так аще се  увеличи контрола и изсветляването на сектора. Министър Танева съобщи  резултатите  от въвеждането на електронния билет за деветмесечието. Към момента поне 5% е увеличената реализация на дървесина.

На представянето дойдоха  Георги Костов, заместник- министър, Пламен Нунев, народен представител, Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, Тони Кръстев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите, Красимир Каменов,  зам.- изпълнителен директор на агенцията, Димитър Наков, зам.-кмет  по устройство на територията на община Русе.

Електронният превозен билет е част от мерките, които министерството предприе за справяне с проблема с незаконната сеч. Нововъведенията гарантират повече прозрачност и дават възможност за по-добър контрол на добива и транспорта на дървесина от горските територии на страната, независимост от тяхната собственост.  



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)