Дунавската културна конференция събира в Русе елита на дунавските държави

Мисия

10-11-2016, 21:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Георги Марков се срещна с русенски депутати от ГЕРБ и с обществеността в препълнена зала

В Четвъртото издание идват гости - представители на национални, регионални и местни власти, артисти, пратеници на академичните среди, културни дейци и културни оператори, журналисти, дипломати

На 24 и 25 ноември 2016 г. в Русе ще се състои четвъртото издание на Дунавската културна конференция на тема “Проекти за регионално сътрудничество в Дунавския регион – Заедно по Дунав към Европа”. Русе получава възможността да домакинства събитието, което ще се проведе за първи път в България, под патронажа на  Пламен Стоилов, кмет на Община Русе и г-жа Петра Олшовски, държавен секретар на Министерството на науката, изследванията и изкуствата на провинция Баден-Вюртемберг (Германия). Конференцията се организира в сътрудничество с Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, Асоциацията на дунавските общини „Дунав“, Европейската дунавска академия – Улм, Съвета на дунавските градове и региони и други партньорски организации от България и Дунавския регион.

Поредицата от Дунавски културни конференции стартира през 2013 г. в град Улм във връзка с изпълнението на Стратегията на ЕС за региона на река Дунав. През 2014 г. домакинството се поема от Нови Сад (Сърбия), а през 2015 г. превърналата се в традиция конференция се мести в Тимишоара (Румъния). Основната цел на конференцията е да създаде платформа за обмяна на опит между заинтересовани страни в сферата на културата, културните и креативни индустрии в Дунавския регион, да представи релевантни добри практики и многообещаващи проекти, да стимулира дебат относно бъдещето на културните политики и да подсили културното многообразие на региона чрез иницииране на различни форми на многонационално сътрудничество.

В 4-тата Дунавска културна конференция в Русе се очаква да вземат участие гости от множество дунавски държави, сред които представители на национални, регионални и местни власти, артисти, представители на академичните среди, културни дейци и културни оператори, журналисти, дипломати и други.

Добавената стойност на 4-тата Дунавска културна конференция е възможността за участие в „борса за проектни идеи“ в рамките на втория конферентен ден, където всеки участник може да представи идея за сътрудничество в областта на културата и изкуствата или да намери подходящи партньори за нейното реализиране.

Допълнителна информация за конференцията е публикувана и на официалната Интернет страница: www.danubeculture.eu. Събитието изисква онлайн регистрация.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов