В Община Русе са проведени са над 100 спортни събития с над от 60 организации

Мисия

09-11-2016, 12:03

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Финансирани от Общината и от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“

Изключително наситен със събития е и спортният календар в годината, в която Русе беше обявен за „Европейски град на спорта“. Проведени са над 100 спортни събития на повече от 60 организации, спортни клубове и институции в Русе, финансирани от Общината и от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ . Участие в инициативата взеха над 20 000 активни спортисти и стотици любители, а ангажираната публика надхвърли 100 000 души.

По програма „Спорт“ финансираните събития са на обща стойност 25 000 лв. Бяха отпуснати 1 млн. лв. за ремонта на Градския стадион, като съоръжението ще придобие съвременен вид с нов терен и осветление за осигуряването на отлични условия за официалните мачове на ФК „Дунав“. Община Русе предприе със собствени средства ремонтни дейности, които включват цялостен ремонт на санитарните помещения на стадиона, реконструкция на сектора за гости, изграждане на самостоятелен вход за отбора-гост към съблекалните и ремонт на официалния вход за отборите.

С подкрепата на Общината успешно стартира и проект „Драконче“. В СУЕЕ „Св. Константин-Кирил философ“ беше открито първото игрище за мини футбол с изкуствена тревна настилка, като през последната година терени са изградени още в ДГ „Снежанка“, ДГ „Здравец“, ДГ „Детелина“ и ДГ „Пинокио“ и СУ „Васил Левски“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов