Качеството на предоставяните социални услуги в Русенско е добро

Мисия

08-11-2016, 15:38

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Георги Марков идва за среща с гражданите на Русенска област на 10 ноември

Това отчете днес на заседание на Звеното за мониторинг и оценка

Качеството на предоставяните социални услуги бележи устойчива тенденция към усъвършенстване, се отчете днес на заседание на Звеното за мониторинг и оценка на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Русе 2016-2020 г.

Обсъдени са и проблеми, свързани с липса на достъпна среда и амортизирана материална база, необходимост от прецизиране на водената медицинска документация, по-добро разпределение отговорностите на обслужващия персонал, недостатъчност на финансови средства за задоволяване потребностите на потребителите, мобилност на услугите. Отговорните институции се ангажираха да работят за отстраняване на констатираните пропуски, а там, където се изисква мултидисциплинарен подход – да се сформират работни групи.

От доклада на Регионалното управление на образованието стана ясно, че анализът на индикаторите и предприетите мерки водят до по-добър контрол над причините за отпадане от училище. Съгласно Плана за изпълнение на Стратегията за намаляване броя на учениците, преждевременно напусналите образователната система (2013-2020) се оказва методическа подкрепа на училищата. Педагогическите екипи  разработват свои политики за намаляване процента на напусналите училище.

В края на срещата Звеното гласува Индикативна годишна програма за дейността си през 2017 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов