Наградиха победителите в конкурса за мобилна изложба

Новините

06-11-2016, 18:32

Снимка:

РИМ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенските полицаи утре тържествено честват празника на полицията

Завърши седмото издание на Панаир на музейните изложби Русе 2016

С награждаване на победителите в конкурса за мобилна изложба приключи седмото издание на Панаир на музейните изложби Русе 2016. Церемонията по награждаването се проведе в зала „Европа“ на Доходното здание. Конкурсът за проект на мобилна изложба се провежда за първи път по инициатива на Министерството на културата, Община Русе и Регионален исторически музей – Русе. Музеи от цяла България се състезаваха в две категории: за самостоятелни и за съвместни изложби.

 

Отличени участници

 

Диплом за Регионален исторически музей – Бургас и Регионален исторически музей – Русе. Наградата връчи Аксиния Бутева от Министерството на културата.

Наградата се дава за концепция в Категория Съвместна изложба за мобилната изложба „Луксът на ХIХ“, с парична награда от Министерството на културата и Община Русе.

Диплом за Национален политехнически музей – София и „Сименс“ – България. Отличието връчи Екатерина Джумалиева от Министерството на културата

Награда се присъжда в Категория Съвместна изложба, представяща атрактивен и оригинален проект за мобилна изложба „Завръщане в бъдещето“, с парична награда от Министерството на културата и Община Русе.

Диплом за Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство – Трявна. Призът връчи Аксиния Бутева от Министерството на културата

Наградата се дава за автор на концепция в Категория Самостоятелна изложба за мобилна изложба „От ръката тревненска“ с парична награда от Министерството на културата и Община Русе.

Диплом за Национален военноисторически музей София. Наградата връчи Екатерина Джумалиева от Министерството на културата

Наградата се дава в Категория Самостоятелна изложба, представяща атрактивен и оригинален проект за мобилна изложба „Войната, в която не можахме да не участваме“, с парична награда от Министерството на културата и Община Русе.

Награда на Асоциация на „Приятели на музеите“ връчи Димитър Липовански, представител на русенската организация на асоциацията.

Връчва се на Регионален исторически музей – Шумен

Награда за творческия екип на изложбата „Точно и навреме“ или когато радиото в Шумен проговори, а часовникът отмери“, за партньорство с местните публики, дарители и институции.

Специална награда на Регионален исторически музей – Русе (организатор на Панаир на музейните изложби) връчи директорът на Регионален исторически музей – Русе проф. д-р Николай Ненов

Диплом за Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов“ – Кюстендил

Награда за заслугите на творческия екип и новаторския подход в реализацията на изложбата „Деца правят Музей“, за европейски дух и партньорство, както и за принос в развитието на отношението музей – публики.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов