Зам.-кметът Наков Международния фестивал по гимнастика “Дунавска перла”

Мисия

05-11-2016, 15:55

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

XII Русенска педиатрична конференция „Горещи точки в педиатрията“

Събитието е с подкрепата на Община Русе, фондация “Русе – град на свободния дух” и програма “Русе – европейски град на спорта 2016”

Днес, в "Булстрад Арена" започна деветото издание на МФГ “Дунавска перла”. На официалното откриване присъстваха зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков, вицепрезидентът на техническия комитет по акробатика на международната федерация по гимнастика Николина Христова, председателят на българската федерация по гимнастика Красимир Дунев, Силвия Митева – международен съдия, състезатели, треньори, родители и гости, дошли да се насладят на гимнастиката.

Наков поздрави всички присъстващи от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Не мога да опиша радостта, която изпитвам при възможността да бъда днес и утре заедно с вас в рамките на международния фестивал по гимнастика „Дунавска перла“. Къде в друг град, ако не в града на първите неща, ще се организира турнир, събрал под един покрив четири вида спорт – художествена гимнастика, спортна гимнастика, акробатика и батут – това е в градът на първите неща – град Русе“, сподели зам.-кметът на Община Русе.

Наков пожела на всички участници достойно представяне и да следват примера на спортистите, които ни радват и ни карат да се чувстваме горди, че сме българи, защото спортът възпитава, калява и изгражда победители.

Събитието се организира с подкрепата на Община Русе, фондация “Русе – град на свободния дух” и програма “Русе – европейски град на спорта 2016”, с домакинството на зала „Булстрад Арена“ и подкрепа на спонсори.

 Тази година освен традиционните художествена и спортна гимнастика, своя дебют правят спортната акробатика и скоковете на батут. Състезателите са деца и младежи на възраст от 6 до 19 години. На терена на „Булстрад Арена“ ще излязат общо над 250 състезатели от Испания, Словакия, Молдова, Румъния, Казахстан, Белгия и над 20 клуба от цялата страна.

След официалната част събитието продължи с гала програма като участие в нея взеха певиците Тереза Тодорова и Габриела Иванова, танцова формация “Мираж”, клуб по танци “Рок стар”, ТФ “Здравец”, ЦДГ “Зора”, деца от СК “АКРО” и специални гости от националния отбор ансамбъл девойки по художествена гимнастика.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов