Четирима незаконно преминали българската граница обжалват присъдите си

Крими

05-11-2016, 08:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

И вчера русенка хвърли от балкона над 3000 лева на телефонни измамници

Окръжен съд – Русе ще гледа делото на 10 ноември

Делото е образувано по въззивни жалби на подсъдимите Е.А.Е. (роден на 1988 г.), С.А.Н. (роден 1978 г.), Ю.Р.А. (роден 1980 г.) и Р.А.Н. (роден 1982 г.) срещу осъдителна присъда по НОХД № 61/2016 г. по описа на Русенския районен съд, с която на четиримата подсъдими са наложени наказания за незаконно преминаване през граница.

Първоинстнационният съд е признал всеки един от жалбоподателите за виновен в това, че на 28.09.2009 г., в гр. Русе, в района на съвместен българо-румънски ГКПП „Дунав мост” Русе-Гюргево, трасе изход, излязъл през границата на страната без разрешението на надлежните органи на властта – служител на ГКПП-ГПУ-Русе – престъпление по чл.279 ал.1 от НК.

За това престъпно деяние пръвоинстанционният съд наложил на Е.А.Е., С.А.Н. и Ю.Р.А. наказание пробация със следните пробационни мерки:

1.“задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от една година и шест месеца и периодичност на явяване и подписване на осъдения пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице - два пъти седмично;

2.“задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от една година и шест месеца.

На Р.А.Н. съдът наложил наказание пробация със същите пробационни мерки за срок от една година и три месеца. Предстои Окръжен съд - Русе да гледа делото на 10 ноември.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов