Русенските депутати от ГЕРБ на откриването на спортна площадка и тенис корт в Николово

Спорт

03-11-2016, 13:22

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мирослава Маркова - председател на РИК : 217 652 избиратели има в Русенска област

Нунев призова жителите да дават предложенията, за да се реализират повече подобни обекти в региона

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Свилен Иванов участваха днес в церемония по откриване на нова многофункционална спортна площадка за стрийт фитнес и тенис корт в село Николово /Община Русе/. Събитието се състоя в двора на основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, като бе уважено от зам. – кмета на Община Русе Наталия Кръстева, кмета на Николово Марийка Генова и нейни колеги от съседни кметства.

 

Николово заслужава тази придобивка. Тя се случва благодарение на чудесния кмет Марийка Генова, която е достатъчно активна , за да усвоява повече средства за такива проекти,  каза  Нунев. Той изрази подкрепата за общинската администрация и екипа на кмета Пламен Стоилов, които съдействат селата да се развиват постоянно. 

Депутатът призова жителите да дават предложенията, за да се реализират повече подобни обекти в региона. Всяка година във всяко населено място ще има подобни съоръжения, подчерта Пламен Нунев. 

„Искам да благодаря на кмета на Община Русе Пламен Стоилов, който преди повече от година взе решение и насочи по специална програма средства към малките населени места. Ние трудно можем да привлечем средства по европейски проекти, а тази помощ е важна“, каза кметът Марийка Генова. Идеята за проекта дойде от млади хора, които имат нужда от съоръженията, припомни тя. Така дворът на училището се изпълва с живот и са създадени предпоставки за всички да спортуват активно. 

С допълнително финансиране от спомоществователи като „Дунарит“ АД, „Астон сервиз“, „Булмаркет“, „Пацони“, „Скални материали“ и др. е възстановено осветлението в двора и са извършени допълнителни дейности. 

След официалното откриване се проведоха демонстрации по стрийт фитнес и тенис с участието на местни младежи и деца.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"