Традиционна научна конференция на Русенски университет филиал - Разград

Новините

03-11-2016, 10:45

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проект на Американската клиника за гръбначни заболявания, Русенски университет и УМБАЛ-Русе

Тематичните направления на форума са в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии

На 04 и 05 ноември 2016 г. Филиал – Разград е домакин на  традиционната двудневна  научна конференция с международно участие, която е продължение на форума, проведен в Русенския университет под наслов: „Интелигентната специализация – иновативна стратегия за регионална икономическа трансформация”. 

Това ежегодно научно събитие е организирано съвместно с Дома на науката и техниката - Разград, Регионалния академичен център на БАН - Разград, Съюза на учените в България – клон Разград и ще се проведе под патронажа на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев.       

Тематичните направления на форума са в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии. Ще бъдат  представени 2  пленарни доклада и 52 научни доклади с актуална научна и производствена тематика. Авторите на най-добрите  доклади по секции ще бъдат отличени с Грамота и Кристален приз на Ректора на Русенския университет.

Участници в конференцията са професори, доценти и научни работници от университети в София, Бургас, Пловдив, Ямбол, Сливен, Габрово, Стара Загора и др. В работата на форума ще вземат участие представители на научни организации от Румъния, Украйна, Македония, Русия, Испания и др., които работят по общи проекти с преподавателите от Филиала в Разград. В заседанията на конференцията  ще се включат и представители на почти всички фирми от региона, работещи в областта на химичните технологии, биотехнологиите  и хранителни технологии



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов