Изложба на компютърни рисунки и колажи „Творчество без граници” гостува в Русе

Новините

03-11-2016, 10:21

Снимка:

Инфо център на Мария Габриел в Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

330 русенци взеха безплатни читателски карти за Библиотеката

Авторите на изложбата представят по уникален начин теми, свързани с приятелството

Регионална библиотека „Любен Каравелов” в Русе представя творби от международния конкурс „Творчество без граници”, който се проведе под патронажа на Мария Габриел, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата. В творческата надпревара, организирана за поредна година от компютърна школа „Вале” в Хасково и партньори, участваха над 2 000 творби на автори от България и чужбина. 

Със съдействието на Мария Габриел, експозицията от 130 подбрани рисунки и колажи гостува в Русе и ще даде възможност на жителите на града да станат свидетели на  художественото, техническото и компютърното обучение на младите, тяхната иновативност и любов към изкуството. Авторите на изложбата представят по уникален начин теми, свързани с приятелството, мечтите, родината, безкрайността, откраднатите надежди и много други. 

Изложбата ще посреща от 3 ноември до 3 декември посетителите на Русенската библиотека, които желаят да се докоснат до техниката на съвременното иновативно изкуство, дигиталната графика и живописта.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов