Арсен Венгер: Нашата цел е да сме първи в групата

Най-малкото мачът реванш на осминафиналите ще е на наш терен

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер коментира предстоящия мач с Лудогорец. Специалистът даде официалната си пресконференция преди двубоя на "Васил Левски" като демонстрира уважение към българския шампион.

"Нашате цел е да сме първи в групата, но трябва да вървим стъпка по стъпка, мач за мач. През последните години платихме висока цена за това, че завършихме втори в групата - играхме с Барселона и Байерн. Първо трябва да спечелим мача утре, а след това срещу Пари Сен Жермен. Ще вървим стъпка по стъпка към целта си", заяви Венгер.


"Стремим се към първото място. Най-малкото мачът реванш от 1/8-финалите ще е на наш терен. А може да се стигне до продължения, до дузпи. Затова домакинският фактор може да се окаже важен",  добави френският специалист.

"Като цяло наистина имаме трудни периоди по това време, но в исторически план сме имали и силни. Не можем да живеем с миналото, трябва да сме фокусирани върху настоящите си футболисти. Нашата съдба е в тяхната настройка, защото за формата и самочувствието са нужни победи".

"Да, ако спечелим ще се класираме, но пък при загуба ще сме в трудна ситуация. Затова сме наясно колко е важен предстоящият сблъсък. Основната ни цел, както винаги, е да сме на първо място в групата. Винаги е добре да си лидер, защото в директните елиминации играеш като домакин в реванша. Ако се стигне до продължения и дузпи е по-добре те да са у дома."

"Четирима състезатели останаха в Лондон, защото са с леки травми. От тях Уолкът е най-близо до завръщане".

"Не съм решил нищо за състава, ще го сторя утре. Имам достатъчно голям избор от футболисти", заяви Венгер.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов