Децата и младежите от дневните центрове на РАЛИЗ с награди „Неоткрити, красиви надежди”

Новините

29-10-2016, 17:36

Снимка:

РАЛИЗ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Теодосий Спасов и Биг Бенд Русе ще свирят на 4.11 в Голямата зала на Доходното

Призовете са за Русе и Сливо от юбилейния X конкурс за хора с ментални увреждания

Децата и младежите от Дневните центрове в градовете Русе и Сливо поле, управлявани от сдружение „Русенска асоциация на лица с интелектуални затруднения- БАЛИЗ” се завърнаха с поредица от награди завоювани при участието им в юбилейния X конкурс за хора с ментални увреждания „Неоткрити, красиви надежди”, провел се на 27-28 октомври 2016 г. в гр.Шумен. Събитието се проведе под патронажа на г-жа Ралица Тодорова – народен представител в 43-то Народно събрание.

Дневен център „РАЛИЗ” - гр.Русе спечели първото място в конкурса и бе награден с плакет и парична награда от 350.00 лева. Спектакълът „Вълшебница природа – за теб, за мен, за всички”, с който се представиха потребителите на социалната услуга и отправиха своето послание да обичаме и пазим нашата планета Земя, бе удостоен със специалната награда за оригиналност „Светло сърце” и плакет. Индивидуална грамота за рецитация бе връчена на Деян Дамянов , а Галена Друмева получи грамота – специална награда за силата и волята на несломимия човешки дух .

Дневен център „РАЛИЗ” – гр.Сливо поле представиха танцовата композиция „ България – славим те във песните си”, наситена с патриотизъм и любов към нашата страна и родина, с която завоюваха две награди : Специалната награда „Светло сърце” на сдружение „Сияйна зора” за принос за развитието на творческите способности при хората с ментални увреждания и Грамота и плакет за впечатляваща визия и сценично присъствие в категория „група”. Специална награда и грамота „Криле за мечти” в категория „Принос към художествена програма” за рецитация получи Теодора Гълъбова. Г-жа Ангелина Симеонова – ръководител- екип в Дневния център в гр.Сливо поле бе удостоена с „Приз за най-всеотдаен ръководител в авансцена”.

Участието на потребители и екипи от социалните услуги в градовете Русе и Сливо поле тази година бяха подпомогнати финансово, логистично и морално от "Булстрад ВИГ" и "Булстрад Живот ФИГ”, съвместно с Фондация „Помощ за благотворителност в България”. Представителите на застрахователната компания реализираха доброволческия ден заедно с нас в гр.Шумен и оказаха съдействие и помощ на екипа и участниците в конкурса и съпреживяхме заедно вълненията по трескавата подготовка и радостта и удовлетворенито от постиженията и достойно спечелените награди



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов