Зам.-кметът Карапчански представи Община Русе на международен форум в града

Мисия

27-10-2016, 16:46

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Русе се провежда конференция за образованието

Д-р Карапчански: До 2025 г. трябва да утвърдим Русе като град на знанието и иновациите! За целта е нужно да обединим усилията и ресурсите на институциите, академичните среди и бизнеса в региона

Днес, в Русенския университет „Ангел Кънчев“, се проведе международен форум на тема „Корпоративна социална отговорност“. Във форума участие взеха ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева, зам.-кметът по европейско развитие в Община Русе д-р Страхил Карапчански, председателят на ОбС-Русе  Христо Белоев, както и представители на местния бизнес и на университети и научноизследователски центрове от Югоизточна Европа. 

Форума откри ректорът на Русенския университет, който благодари на всички партньори от бизнеса, както и на Община Русе за подкрепата, която оказват на университета. „Като водещ университет поемаме ангажимента да показваме добри практики на нашите студенти“, добави проф. Пенчева.

Д-р Карапчански приветства гостите на форума от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „В стратегическо отношение, до 2025 г. трябва да утвърдим Русе като град на знанието и иновациите! За целта е нужно да обединим усилията и ресурсите на институциите, академичните среди и бизнеса в региона. Община Русе е поела ангажимент да бъде лидер на този процес. Чрез Общинска фондация “Русе – град на свободния дух”, където в партньорство с BH – социален проект на “Еконт” учредихме фонд “Знание и растеж”, ще дадем добър пример и солидни аргументи и на други социално отговорни фирми, че инвестицията в наука и образование, е обществена кауза с висок приоритет”, добави зам.-кметът.

Заседанието продължи с изказвания и презентации на представители на обществени и неправителствени организации на национално и регионално ниво, сред които, Еконт експрес, Startup Factory, Национален алианс за социална отговорност и други.Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май