230 деца участваха в спортния празник на ДГ „Русалка“

Мисия

27-10-2016, 10:36

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенска област- отличник в извеждането на деца от институции

В двете съвместни игри с децата от Дневен център „РАЛИЗ” водещо беше сътрудничеството и взаимната подкрепа

Днес в спортна зала „Дунав” се проведе спортният празник на ДГ „Русалка” под мотото „Все по-далеч, все по-бързо, все по-високо”. Събитието е заключителната инициатива от едноименния проект на детското заведение, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по Програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

 

В празника взеха участие 230 възпитаници на детската градина. Специални гости и участници бяха децата от Детски център „РАЛИЗ” и техните ръководители. Залата беше пълна с родители и много приятели на ДГ „Русалка“.

 

Спортният празник беше открит с гимнастическа композиция със знамена, изпълнена от децата от ІVв група, след което трите отбора – „Рачета”, „Рибки” и „Жабки” си оспорваха първото място в забавни състезания.

 

В играта „Водни обитатели“, 3-4-годишните деца се пързаляха и се „гмуркаха” в басейни. „Пиратите” във втората игра откриха писма в бутилки, които се оказаха указателни карти, водещи до истински съкровища. Сериозни изпитания преодоляха малчуганите на възраст 4-5 години в играта „Спасители”, а 6-7-годишните трябваше да проявят бързина и ловкост в играта „Рибари“.

 

В двете съвместни игри с децата от Дневен център „РАЛИЗ” водещо беше сътрудничеството и взаимната подкрепа.

 

За всички участници в празника имаше награди – федербали, топки, пъзели, домино. Mажоретният състав, фолклорният ансамбъл и студията за съвременни танци на детската градина поздравиха публиката и състезателите със своите изпълнения. Празникът завърши с голямо Дунавско хоро, в което всички се включиха. Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)