Служители на ОДМВР – Русе с награди за успешна съвместна операция с колегите си от Румъния

Новините

26-10-2016, 11:26

Снимка:

ОД МВР Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Отличията се връчват от Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа (SELEC) – Букурещ

В ОДМВР – Русе се състоя официална церемония по награждаване на служители на МВР и прокуратурата във връзка с проведена съвместна международна операция по линия на грабежи. Наградите се връчват за бързина и ефективност при реализиране на успешните действия. В присъствието на директора на ОДМВР – Русе старши комисар Теодор Атанасов, задграничният представител на МВР към Център SELEC Светлин Данаилов връчи отличията на трима служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ /ПКП/ при ОДМВР – Русе, разследващ полицай и служителите от сектор „ПКП“ при Второ РУ в Русе и прокурор от Русенска районна прокуратура.

Успешната операция е реализирана през месец юни тази година. В резултат на съвместните действия между българската и румънска полиция, на територията на ОДМВР – Русе са задържани двама румънски граждани, извършили грабежи на чуждестранни шофьори и пътници в Русе. Румънците са се представяли като полицаи, ползвали са полицейски атрибути и са спирали автомобили с чужда регистрация, след като те са навлизали на българска територия.

Извършителите са задържани в Русе, в рамките на 48 часа от извършване на престъплението до установяването им, след осъществен обмен на информация с румънските правоохранителни органи чрез Българо-румънското контактно бюро (СКЦПМС) на ГКПП - Дунав мост и по канала на Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа (SELEC) – Букурещ. Успешната реализация е доказателство за ефективното оперативно сътрудничество между службите на България и Румъния.

 

Центърът за правоприлагане в Югоизточна Европа (SELEC) – Букурещ е регионален център за полицейско и митническо сътрудничество, в който членуват 12 държави. През SELEC се обменя информация по линия на международното сътрудничество във връзка с полицейски и митнически случаи, както и за други, при които е необходимо взаимодействие между държавните структури в съответните страни.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)