Министър Горанов проведе работна среща с кмета на Русе Стоилов

Мисия

25-10-2016, 16:55

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Учени от Узбекистан ще посетят Русенския университет по проекта MATcHES

Горанов обеща да продължи да лобира за Северна България и ще остане един от защитниците на проекта за автомагистрала от Русе до София

Днес, министърът на финансите  Владислав Горанов проведе работна среща с кмета Пламен Стоилов и неговия екип. На срещата, в кабинета на Стоилов, присъства и народният представител от ПП ГЕРБ  Пламен Нунев.

„Високо оценяваме Вашето посещение в Русе и подкрепата Ви за нашия град“, заяви кметът Стоилов и благодари за отпуснатите 1 млн. лева за реконструкцията на Градския стадион в Русе. По време на срещата беше отчетена и оказаната помощ за санирането на 43 жилищни сгради в общината през тази и следващата година.

„Харесва ми начина, по който работите в екип с Пламен Нунев и неговите колеги. Последователни сте и успявате да реализирате важни за общината проекти“, заяви министър Горанов по време на срещата. Той беше категоричен, че ще продължи да лобира за Северна България и ще остане един от защитниците на проекта за автомагистрала от Русе до София. Приятно съм изненадан от факта, че Русе е много по-различен от преди, което лично мен като български министър ме удовлетворява. Живеете в един красив европейски град“, каза още министър Горанов след разходка в центъра на Русе и среща с колегите си от НАП.

Кметът Пламен Стоилов увери, че заедно с екипа си, търси финансови инструменти, за да изпълни поетия пред русенци важен ангажимент – да се ремонтират целево улици,  тротоари и междублокови пространства в града. По този повод министър Горанов заяви, че правителството ще помогне с част от финансирането на инфраструктурата, като догодина ще осигури средства за изграждането на нови тротоари в града.

В края на визитата в Общината, кметът Стоилов връчи на министър Горанов статуетка – умалено копие на Паметника на свобода. По-късно днес, министър Горанов проведе работна среща и в Митница Русе.    Снимка на Деня

Щрихи от Плевен