28-ми октомври ще е Ден на отворените врати в Окръжен съд - Русе

В Деня на отворените врати в Зала № 8 и Зала № 9 гражданите ще имат възможността да присъстват в съдебно заседание

Във връзка с реализиране  на инициативата на  Висшия съдебен съвет – „Дни на отворените врати в органите на съдебната власт“, на  28.10.2016 год. от 9.00 до 16.00 ч. ще се проведе  „Ден на отворените врати" в Окръжен съд-Русе. Инициативата цели да спомогне за повишаване на правната култура на гражданите, за постигане на по-добра информираност и за изграждане на доверие в работата на съдебната система.

Ръководството на Окръжен съд - Русе кани гражданите да посетят Русенската съдебна палата в Деня на отворените врати и да се запознаят отблизо с дейността на съда.

Програмата за деня включва:

9.00 ч. – Симулиран съдебен процес – в Зала № 7 на втория етаж на палатата студенти от  РУ "Ангел Кънчев“ гр. Русе ще разиграят симулиран съдебен процес, по време на който ще бъде разгледан и решен гражданско–правен спор за недвижим имот.

11.00 ч. – В Зала № 7 на втория етаж на палатата ще се проведе публично разпределение на съдебни дела в присъствието на граждани.

13.30 ч. – Съдът отблизо – опознавателна обиколка из канцелариите на съда и запознаване с организацията на работата на съдии и съдебни служители. Началото на обиколката ще започне от Зала № 6 (Мраморна зала), намираща се на втория етаж на палатата.

14.30 ч. – В Зала № 7 на втория етаж на палатата ще бъде направено представяне на интернет-страницата на съда и новата услуга в помощ на гражданите – модул за безплатен електронен достъп до делата.

В Деня на отворените врати в Зала № 8 и Зала № 9 гражданите ще имат възможността да присъстват в съдебно заседание по насрочените за деня граждански и наказателни дела.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)