С фанфари отбелязаха 115 годишнината на читалището в Писанец

Мисия

23-10-2016, 08:00

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

С Биг Бенд Русе и облекла от старо време русенци посрещнаха парен локомотив от 1942г

Областният управител прати поздравителен адрес

Село Писанец  тържествено чества 115 години от основаването на читалище „Просвета 1901”. Празникът събра жителите и гостите на селото на площада, където с богата музикална програма беше отпразнувана тази забележителна годишнина. Сред официалните гости дошли на събитието бяха Станимир Станчев, заместник- областен управител, Георги Георгиев, кмет на община Ветово и неговите заместници Исмаил Селим и Ивайло Кадишев, Мехмед Мехмед, председател на Общински съвет Ветово, Росица Антонова, кмет на с. Писанец, Красимир Ениманев, председател на Русенската стопанска камара, общински съветници, кметове и представители на читалищата от населените места в Общината и други.

Тържеството беше открито от фанфарния оркестър при СОУ „Васил Левски” Ветово, който създаде изключително настроение на присъстващите. Стефка Димова, председател на читалищното настоятелство представи доклад за дейността и историята на читалището.

Заместник- областният управител връчи поздравителен адрес на Стефка Димова от името на  Стефко Бурджиев, областен управител на Русе. Станимир Станчев изрази своето задоволство и благодари, че е част от този празник.  Той изрази още и своите адмирации към колектива на читалището, който с постоянство и отдаденост отстоява позициите си и съхранява българщината, защото правилният път, който всеки от нас трябва да следва е именно запазване на традициите, бита и културата.

Самодейни състави  и изпълнители от населените места в общината се погрижиха за доброто настроение на всички.

Официалните гости разгледаха и обновения салон на читалището. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов