Кметът подписа колективен трудов договор с учителите и заетите в образованието

Мисия

21-10-2016, 14:31

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Руснак се сдоби с условна присъда , карал пиян ягуара си в Русе

Документът е с продължителност две години и традиционно се подписва между страните

Днес, кметът Пламен Стоилов положи своя подпис под тристранен трудов договор между Община Русе, представители на синдикатите и работодателите.

            Страни по договора от Община Русе бяха г-н Стоилов, неговият заместник в ресор „Хуманитарни дейности“ Иван Григоров и Сашо Щерев – началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ .

            Подписи положиха представителите на синдикатите - Пламен Атанасов – областен координатор и председател на Общ КС на Синдикат на Българските учители - Русе, Гицка Харизанова от КТ „Подкрепа“ и Елена Маждракова от Независим Учителски Синдикат. Работодателите бяха с представителство от страна на Анета Христова от Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и Илия Костов от Сдружението на директорите в средното образование в Република България.

            „Уверявам Ви, че нашето партньорство, като дългогодишно и много добро, ще продължи да сближава позициите ни в съвместната работа. Разчитам на Вас, за това бъдете сигурни в моята подкрепа.“ – каза кметът в началото на срещата.

Тази година няма отчетени съществени изменения в договора. Той е с продължителност две години и традиционно се подписва между страните с водене на конструктивен диалог и разбирателство.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен