Канят русенци да премерят сили в спортно ориентиране

Мисия

19-10-2016, 10:44

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенци гласуват онлайн и оценяват заведения за храна и развлечения и туроператори

Проектът е в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016”

Градски спортен клуб „Компас-крос“ продължава изпълнението на проект „Движение чрез бягане или ходене по карта по маршрути в паркове и училищните дворове на Русе“, реализиран в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016” с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” и BH – социален проект на Еконт.

Целта на организаторите е да приобщят все повече деца и възрастни към здравословния начин на живот чрез повече движение и да създадат навици за редовни занимания със спорт. Досега в инициативата са се включили над 1000 души. От СК „Компас-крос“ са подготвили разнообразни маршрути, които всички желаещи могат да преминават с помощта на схема-карта. Всяка сряда в информационен пункт в Парка на възрожденците (пред Пантеона) и всеки четвъртък в Парка на младежта (до Вазата), от 16 до 18 часа, инструкторите на клуба ще дават указания на  участниците как да преминат по маршрутите.

Проектът се осъществява и в няколко русенски училища, където има изработени карти. СК „Компас-крос“ кани всички училищни ръководства, които проявяват интерес да се включат в инициативата. За връзка: телефони 0887 619343 и 0889 231424 и e-mail: compass-cross@bgorienteering.comСнимка на Деня

За честта на Варна! (видео)