Футболен турнир събра 11 отбора от пет русенски училища

Мисия

18-10-2016, 15:28

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тържествено откриха музея на спорта „Луи Айер“ в БУЛСТРАД АРЕНА в Русе

Проектът има за цел да създаде трайни връзки между учебните заведения в град Русе

11 отбора от 5 русенски училища участваха във футболен турнир, който се проведе в спортен комплекс „Олимпия“. Събитието се реализира по проект „Заедно в спорта – приятели в живота“ на ОУ „Любен Каравелов“, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и BH – социален проект на Еконт в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

Общо 110 ученици участваха във футболната надпревара. Освен възпитаниците на ОУ „Любен Каравелов“ в турнира се включиха отборите на  основни училища „Никола Обретенов“, „Иван Вазов“, „Васил Априлов“ и „Алеко Константинов“. Те бяха разпределени в три възрастови групи: III-IV клас, V-VI клас и  VII клас.    Родители и учители по физическо възпитание също показаха футболни умения в демонстративен мач. Победителите в турнира бяха наградени с купи и медали. Бяха връчени и 5 индивидуални награди.

 

Проектът има за цел да създаде трайни връзки между учебните заведения в град Русе и да допринесе за разбирателството и позитивните отношения между учители, родители и ученици. Организаторите възнамеряват футболният турнир да се провежда всяка година и да бъде посветен на патронния празник на ОУ „Любен Каравелов“.

  Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)