Обсъдиха туризма в Русенска област

Мисия

18-10-2016, 15:10

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна дълго чаканият ремонт на Градския стадион в Русе

Ще разработват съвместни маршрути, включващи атрактивни и уникални за региона ни места

Днес се проведе заседание на Постоянната секторна комисия в областта на туризма и околната среда, под  председателството на  Станимир Станчев, заместник- областен управител на област Русе.Участие взеха представители на общини, териториални звена, неправителствени организации и други заинтересовани страни.

По време на срещата Савина Недялкова – Рупелиева, гл. експерт в ГД „Туристическа политика” на Министерството на туризма презентира „Перспективи пред развитието на туризма в област Русе“.  Темите бяха бяха концепция за туристическото райониране, продуктова спецификация на Дунавски туристически район, инициативи на Министерството за промотиране на района, програми на ЕС за Дунавския регион.

Представените статистически данни за област Русе за посещенията и престоя на туристите от круизните кораби по поречието на река Дунав, предизвикаха широка дискусия, в резултат на която Станимир Станчев предложи да бъде организирана тематична работна среща в широк формат с представители на общините, туроператорите и други заинтересовани страни в област Русе. На срещата да бъде обсъдено разработването на съвместни маршрути,  включващи  атрактивни и уникални за региона ни места, привличащи български и чуждестранни туристи. Според  Станчев е изключително важно да се търсят и използват всички възможни начини, с които област Русе  да реализира туристическия си потенциал и да се превърне в желана дестинация.

По време на заседанието се представиха резултатите от проект „Съвместно развитие на велосипедните маршрути в общините от област Русе” от представител на Сдружение „Вело-Русе“. На участниците бяха предоставени карта на велосипедните маршрути в Русенска област и рекламни материали за Дунавските острови край Русе.

Обсъдени бяха и въпроси, свързани с предстоящата работа на комисията през 2017 година



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов