Канят деца и родители на открит урок „Акробатика и балет“

Мисия

18-10-2016, 11:29

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Детската церебрална парализа е тема на лекция в РБ "Л. Каравелов" – Русе

Проект „Акробатика и здраве“ се реализира в рамките на програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“

Открит урок „Акробатика и балет” ще се проведе на 22 октомври (събота) от 10 часа в залата по акробатика в комплекс „Локомотив”. Събитието е петата част от проекта  „Акробатика и здраве“ на Акробатичен клуб „Локомотив – Русе“.

Инициативата е насочена към деца на възраст 6-13 г. и техните родители.

Лектор ще бъде Силвия Малинова-Добрева - магистър хореограф, репетитор и педагог. Тя е хореограф в Акробатичен клуб „Локомотив-Русе” от 1999 г., създател и ръководител на мажоретен състав “Extreme”, както и ръководител на студио за класически балет “Art Dance Classic”. До 2016 г. работи и с националния отбор по спортна акробатика.

Участниците в открития урок ще научат повече за връзката между акробатиката и елементите на танца. Те ще имат възможност да се включат в кратка практика по балет, както и в тренировка по акробатика, водена от треньорите Иван Лазаров, Валери Филипов, Христина Генова и Мартин Симеонов.

Проект „Акробатика и здраве“ се реализира в рамките на програма  „Русе – Европейски град на спорта 2016“,  с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

 Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"