5 години затвор за необяснимо убийство

Крими

17-10-2016, 10:04

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

19-годишният Николай Белчев бе съден по съкратената процедура

5 г. затвор постанови за Николай Белчев от Горна Оряховица Окръжният съд във Велико Търново. 19-годишният горнооряховчанин бе осъден за убийство, потресло града на 29 март 2015 г. Белчев ще трябва да изплати и 120 хил. лв. кръвнина за смъртта на Петко Петков.
Пред състава на Окръжния съд Белчев призна вината си и делото бе гледано по съкратената процедура. Затова в залата не бяха разпитвани свидетели, а присъдата му бе намалена с една трета от най-високата възможна, предвидена в закона за такова престъпление.
По думите на адвоката на Николай Белчев присъдата ще бъде обжалвана пред Апелативен съд. Влезе ли в сила, младият мъж ще трябва да изтърпи наказанието си в затворническо общежитие от открит тип. От наложеното наказание ще бъде приспаднато времето, през което Николай Белчев е под домашен арест. 
Трупът на Петко Петков бе намерен в ранните часове на 29 март м. г. в лoквa кpъв нa тpoтoapa нa yл. “Отeц Пaиcий”, нa oкoлo 50 м oт oгpaдaтa нa бoлницaтa. Според обвинителния акт, той е починал вследствие на средна телесна повреда, а обвинението срещу Белчев бе за причинена по непредпазливост смърт. Във фаталната сутрин Белчев, който се връщал с компания от дискотека, видял също прибиращия се от купон Петко и без причина му нанесъл удар с юмрук. Мъжът паднал и разбил главата си.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов