Започват кампании срещу трафика на хора

Мисия

17-10-2016, 10:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенчета представиха театър на немски в Черна гора

Общината и НПО започват проект, насочен към ученици и към представители на ромската общност и уязвими групи

Реализирането на информационни кампании за разясняване на риска от трафик на бебета и ромски момичета с цел сексуална експлоатация, насочени към ученици и към представители на ромската общност, е част от дейностите на Сдружение БРТИМ в проекта на Община Русе „Интегриран подход на Община Русе за интегриране на ромите и други уязвими групи на територията на общини в област Русе” по програма ЗОВ (Здраве и образование за всички). 

Третата по ред кампания, озаглавена „ИСТИНАТА ЗА ТРАФИКА НА ХОРА” започва с честване на 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора и продължава с отбелязването на международната кампания „16 дни активизъм срещу насилието, основано на пола” (започваща на 25 ноември - Международният ден за премахването на насилието, основано на пола и продължава до 10 декември – Международният ден за правата на човека). 

Кампанията ще се реализира в кв. „Дружба“, гр. Русе, Община Борово и Община Иваново. 

С реализирането на кампанията целим да се повиши информираността на живущите в целевите райони, с фокус върху представителите на ромската общност относно:

-           рискове от трафик на жени и бебета;

-           правата на пострадалите;

-           трите международни чествания и свързаните с тях теми;

-           равенството на половете.

 

Кампанията ще стартира на 18.10.2016 г. (вторник) в кв. "Дружба", гр. Русе с две публични събития на открито с участието на доброволци (ученици и студенти) - в двора на СОУ "Васил Левски" от 12:00 до 14:00 ч. и в двора на ОУ "Алеко Константинов" от 12:30 до 13:30 ч. При лошо време, събитията ще се проведат във фоайетата на 2-те училища.

 

На 21 октомври 2016 г. от 10:00 до 12:00 ч.  ще се проведе събитие на открито в с. Иваново пред читалището. Предстои и събитие в гр. Борово до края на месеца.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов