Кметът Стоилов посрещна журито и откри международния конкурс „Северно сияние“

Мисия

14-10-2016, 17:26

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученически конкурс, посветен на един век от Първата световна война, правят в Русе

Изданието на състезанието е 20-то поред

Днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов се срещна с журито на международния конкурс „Северно сияние“, а по-късно и откри юбилейното, 20-то издание на форума за таланти.

            На срещата бяха зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, членовете на журито – Тони Димитрова, Ирина Савенкова, Виорела Филип, Светослав Лобошки, Нино Фугейра, Хайгашод Агасян и Вили Икономов, който е основен организатор.

             „Вярвам, че и в тазгодишното издание на „Северно сияние“, което ще продължи до неделя, ще се насладим на богата палитра от гласове, сценично поведение и много талант, събран на едно място. Тук е моментът да изкажа и своите специални благодарности към 20-годишната работа на организаторите на конкурса и към отзивчивостта на членовете на журито, чиито присъствие е изключително важно не само за музикалното състезание, но и за града“ – заяви Пламен Стоилов.

            От своя страна Вили Икономов, връчи на кмета на Община Русе грамота и статуетка в знак на благодарност за дългогодишната подкрепа, за утвърждаването и популяризирането на конкурса.   

            В 14 ч. стартира и самият конкурс, който беше открит от Стоилов. В своето слово, русенският градоначалник заяви, че вече 20 години конкурсът е сред най-атрактивните и интересни събития, доказали се във времето, в който взимат участие талантливи изпълнители от страната и света. „Ние като русенци трябва да сме горди, че с общи усилия успяхме не само да съхраним уникалния дух и атмосфера на конкурса, но и с нестихваща креативност да го развиваме успешно като своя културна емблема, достойна за европейския облик на нашия град“ – каза още Пламен Стоилов.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)