Община Русе с награда за заслуги в интеграцията на хора със зрителни увреждания

Мисия

14-10-2016, 14:59

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Модел за овладяване на български език от деца билингви бе представен в Русе

Престижният приз е от Съюза на слепите и се дава да изключителни заслуги

Община Русе беше отличена с награда за изключителни заслуги в областта на интеграцията на хората със зрителни увреждания. Това се случи снощи, в Пленарна зала, по време на тържеството по повод 95-ата годишнина на Съюза на слепите в България. Директор дирекция „Социални дейности“ към Община Русе  Мариела Личева поздрави ръководството и членовете на Съюза от името на кмета Пламен Стоилов. С приветствие се включи и  Васил Долапчиев – председател на Съюза на слепите в България.

„За мен е удоволствие да отправя към Вас своите най-сърдечни благопожелания по случай тържественото честване на 95-ата годишнина от създаването на Съюза на слепите в България. Вече близо век доказвате устойчива и качествена дейност на институцията, която работи в полза на хората със специални потребности“, се казва в поздравителния адрес.

Днес, кметът Пламен Стоилов получи наградата от Мариела Личева.

В Съюза на слепите в България членуват над 16 000 граждани с намалена работоспособност от 71-100%, следствие загуба на зрение. Сдружението има 16 регионални организации, обединяващи 106 териториални структури, извършващи дейността си на територията на цялата страна



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов