Приключи приемането на материали за IX Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика

Мисия

13-10-2016, 15:17

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кампания за превенция на диабет сред децата в Русе

В раздел „Литературно творчество” за поезия и проза в трите възрастови групи са получени 113 творби от 98 участници

Приключи срокът за приемане на материали за участие в IX Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”, организиран от Общински детски център за култура и изкуство – Русе. Конкурсът се провежда в два раздела „Литературно творчество” и „Журналистика”. За поредна година и за двата раздела има обявени теми. За литературното творчество тя е „Свободата – този скъпоценен дар”, а за журналистиката „Дон Кихот или Хамлет? Или и двамата за излишни?”.

Интересът и тази година е огромен, като доказателство са големия брой участници от цялата страна и техните творби, разпределени в три възрастови групи - от І до ІV, от V до VІІ и от VІІІ до ХІІ клас. Участват млади поети, писатели и журналисти от Русе, Варна, София, Казанлък, Велинград, Пловдив, Търговище, Шумен, Разград, Монтана, Троян, Тервел, Карнобат, Кърджали, Перник, Добрич, Сливен, Тутракан, Стражица, Провадия и др.

В раздел „Литературно творчество” за поезия и проза в трите възрастови групи са получени 113 творби от 98 участници. В раздел „Журналистика” в индивидуалното участие също в трите групи са получени 51 творби от 45 млади журналисти.

Компетентно жури с Председател – доц. д-р Руси Русев от РУ „Ангел Кънчев” ще оцени получените творби и ще класира участниците.

 

Награждаването на отличените млади творци ще бъде в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители, като те ще получат грамоти, плакети и предметни награди, осигурени от спонсори. Церемонията и празничният концерт ще се състоят на 29 октомври от 11:00 ч. в зала „Европа” на Доходно здание”.

Входът е свободен



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов