Книга съживява истории от русенския бряг

Мисия

11-10-2016, 20:06

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Езикови курсове организира Центърът за продължаващо обучение в Русенския университет

Данаил Стойчев - Хърст е ползвал публикации и артефакти от фонда на Регионалния исторически музей

Сборникът с разкази и новели „Истории от русенския бряг“  с автор Данаил Стойчев – Хърст ще бъде представен на 14 октомври от 18.00 часа в зала „Княз Александър I” на 2 етаж в Регионалния исторически музей в Русе.  Книгата се издава по проект на сдружение „Брод“ в партньорство с РИМ - Русе, с финансовата подкрепа на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ и ВН – социален проект на Еконт по програма „Знание и растеж“. Тя съдържа сборник с разкази, представляващи художествена интерпретация на археологически находки, намерени по време на разкопки в региона. Петте разказа представят увлекателни истории за периоди от халколита през тракийски, римски и българо-аварски период до падането на България под турска власт. Читателите ще имат възможност да се срещнат с колоритни персонажи, впечатляващи картини и образи, интригуващи сюжети и динамично развитие на действието. 

При написването на разказите и новелите Данаил Стойчев - Хърст е ползвал публикации и артефакти от фонда на Регионалния исторически музей в Русе,  благодарение на съдействието на археолозите Димитър Чернаков, Върбин Върбанов и редактора Нели Пигулева. Сборникът е първи по рода си и със сигурност ще бъде интересно и полезно четиво за всички, които имат предпочитания към достоверната историческа литература. 

По идея на автора Данаил Стойчев – Хърст и неговите съмишленици сборникът „Истории от русенския бряг“  ще бъде част от библиотеката  на всяко едно русенско училище.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов