Пенсионерите от Долна Студена живеят активно и не спират да се веселят

Новините

11-10-2016, 14:48

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

1100 участника на фолклорния събор в Ценово

Възрастните поканиха и кмета на Ценово да си почине сред тях и да оцени идеите им

В най-скоро време възрастните хора от село Долна Студена ще получат ново и просторно помещение, което да превърнат в пенсионерски клуб. Това обеща кметът на селото Николай Стойчев при поредната си среща с хората от третата възраст. Досегашната сграда е неудобна и не отговаря на съвременните изисквания за активна дейност на пенсионерите и творческите изяви на самодейните състави.

На сбирката, посветена на празника на възрастните хора, присъстваха мъже и жени, напуснали населеното място преди години. Под знака на доброто настроение присъстващите се пренесоха в спомените си в младежките години. Часовете на приятната среща неусетно се изнизваха с шегите, музиката и танците. Кметът на община Ценово д-р Петър Петров сподели, че от жизнения опит на възрастните хора има много да се научи, постъпките им може да служат за пример на подрастващите  в общината.

Партито на пенсионерите от Долна Студена започна с кулинарно шоу. Сръчни домакини подготвиха и представиха за дегустация месни специалитети. Призът за „най-голямата вкуснотия“ беше присъден на Кунка Балчева. Тя се представи с типичната за този район на страната баница – макарина, която се приготвя от няколко вида теста, а подготовката продължава не по-малко от три часа. Организаторите на празника успяха да привлекат значителен брой от участници в надиграването на народни и съвременни танци. За „игралците“ отпаднаха всички ограничения – всеки показваше възможностите на стъпки и танцуваше до последен дъх.

Възрастните хора изпратиха с бурни аплодисменти изпълненията на народната певица Донка Лазарова. „Възрастните хора от Долна Студена живеят активно и при всеки удобен случай търсят възможности да се съберат и повеселят“, сподели секретарят на местното читалище Ивелина Анчева, която бе и един от организаторите на поредната среща на хората от третата възраст.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов