Заместник-губернатор и образователен шеф на Националните дни за учене през целия живот

Мисия

11-10-2016, 14:06

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенски деца се включиха в 20-тата Международна нощ на прилепите

На изложението Русе блесна с професионалните гимназии по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“ и по облекло „Недка Ив. Лазарова”

Заместник- областният управител на област Русе Станимир Станчев и началникът на Регионалното управление на образованието Димитър Райнов участваха в Националните дни за учене през целия живот „Бургас 2016“.

Инициативата беше открита от заместник-министъра на образованието и науката Красимир Киряков. На церемонията присъстваха и заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков, заместник областният управител Севдалина Турманова, заместник-кметът на Бургас Йорданка Ананиева, Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, Валентина Дейкова, национален координатор на европейската програма и организатор на Националните дни на учене през целия живот, както и проф. Тодор Танев.

При много добра организация се проведоха информационен ден за популяризиране на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа, срещи с активни потребители; един учебен час по история с посещение на Акве Калиде, атрактивен и уникален за Бургас исторически обект, който се развива като модерен културен и туристически център. Председателят на Балканския институт по труда и социалната политика Иван Нейков представи темата: „Професионалното обучение на възрастни като ключов фактор за устойчиво социално-икономическо развитие”. Той опроверга съществуващите догми и обоснова полезността и необходимостта от учене през целия живот. При изключителен интерес се проведе изложение и демонстрация на институции и организации за обучение на възрастни. Тук област Русе беше перфектно представена от Професионалните гимназии по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак” и по облекло „Недка Иван Лазарова”. Уникалните експонати, сътворени от дърво бяха съпроводени и презентирани лично от директора инж. Димитър Цанев и преподавателя Румен Иванов, а забележителните облекла, изработени от съвременни материи и технологии, от зам.-директора инж. Илонка Великова. Дните за учене се осъществяват от МОН, в партньорство с други организации по проект: „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни“, № 567452-ЕPP-1-2015-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA. Съфинансирането е по линия на програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)