В галерията е сатиричната изложба „Животът е не само борба, но и други видове спорт“

Мисия

11-10-2016, 07:17

Снимка:

Художествена галерия Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът Стоилов: Дзукеро ще направи в Русе концертът на годината

Наградени са три произведения

На 4 октомври в Художествената галерия тържествено се откри изложбата от Националния конкурс за карикатура, сатирична рисунка и комикс „Животът е не само борба, но и други видове спорт“, провеждащ се под егидата „Русе – европейска столица на спорта, 2016“. На събитието присъстваха представители на Община Русе, членове на журито, спонсори, участници, почитатели.

 

Жури в състав: Председател -Иван Григоров, заместник-кмет на Община Русе, и членове Ивайло Цветков, председател на секция "Карикатура" към СБХ, Валентин Георгиев, председател на СБХ – Русе, Мариян Савов, директор на Общинско предприятие „Русе Арт“  и Елена Великова, директор на ХГ - Русе, определи и връчи наградите на победителите в конкурса:

 

I награда – Цочо Пеев

II награда – Светлана Христова

III награда – Никола Георгиев – Кайо

 

За всички останали автори, изпратили свои творби и участващи в изложбата, са осигурени предметни награди от Община Русе, ХГ – Русе, спортни клубове и дружества в Русе: Тежкоатлетически спортен клуб, Футболен клуб „Дунав“,  Лекоатлетически клуб, Фитнес клуб „Сила“, Спортен клуб „Калагия“, Туристическо дружество „Приста“. Екипът благодари на всички художници, приятели и спонсори, допринесли за осъществяването на форума.

  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов