Русенски деца се включиха в 20-тата Международна нощ на прилепите

За над 150 малчугани техните родители

Двадесетата международна нощ на прилепите в Русе стана повод за нови знания и вълнуващи преживявания за над 150 деца и техните родители, които участваха във всички етапи на събитието, включено в плана за нестандартните образователни дейности по проекта на Община Русе „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, по ОП НОИР. Информация за нестандартните образователни дейности съобщават от Община Русе.

На кратка интерактивна беседа в пленарна зала на Община Русе децата са научили интересни детайли от живота на летящите бозайници и са се подготвили за пътешествие в техния свят. То е започнало с шествие на малките природозащитници, техните родители и педагози до Лапидариума на Регионалния исторически музей, където са ги очаквали поредица изненади и предизвикателства.

В детски работилници и природонаучни лаборатории децата са се обучавали чрез игра с изработване на прилепи от различни материали, поставяне на пръстени и марки по крилата и крайниците им, работиха с детектор за ултразвук, а чрез боди-арт самите деца се превръщаха в мистериозни крилати бозайници. Практическо занятие за връзване на възли с възможност за спускане по въже са провели русенските пещерняци от Спелеоклуб „Приста” – Русе и Спелеоклуб „Академик” – Русе.

Децата и техните родители са били активни участници в лазерното шоу за прилепи и любопитни зрители на филма „На гости в мрака”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов