Празник на плодородието днес в Русе

По време на програмата се проведе арт-работилница „Пикасо”, бяха представени ръчно ляти свещи, бижута, стъклописи, сувенири и ножарски шедьоври, възраждащи автентичния български дух.

Днес, на площада на Централен Общински пазар се състоя отбелязването на „Празник на плодородието“. Зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков, директорът на дирекция „Икономика и управление на собствеността“ Нели Миткова и управителят на „Общински пазари“ ЕООД Кунчо Кунчев се включиха с приветствие.
Г-н Наков откри събитието: „Този празник ни връща към корените - към времето, когато всеки собственоръчно е произвеждал екологична храна. Радвам се, че за трета година русенци имат възможността да се докоснат до биологично чисто произведена продукция и да вкусят от това, което ни връща в детството.” Г-жа Миткова прикани всички да ползват биологичните храни за здраве и дълголетие, а организаторът г-н Кунчев покани публиката да разгледа и опита от качествените и разнообразни продукти на българските производители и есенното плодородие.
Празничната есенна програма под мотото „Биологично автентичен дух в биологично здраво тяло“ включваше и изпълнения на децата от детски градини „Детелина“ и „Русалка“ към танцова формация с ръководител Пенка Филипова, изпълнения на вокална група „Слънце“ и Тамбурашки оркестър, Народно училище „Отец Паисий” с. Мечка и представители на гимназията по туризъм „Иван Павлович”. По време на програмата се проведе арт-работилница „Пикасо”, бяха представени ръчно ляти свещи, бижута, стъклописи, сувенири и ножарски шедьоври, възраждащи автентичния български дух.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов