Инж. Димитър Наков откри дните на култура, изкуство и образование „Елиас Канети”

За втора поредна година се организират и провеждат от ОП „Русе Арт“ и Община Русе

Вчера, зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков присъства на откриването на Дните на култура, изкуство и образование „Елиас Канети” в Доходното здание. На събитието присъстваха още Мариан Савов – директор на ОП „Русе арт” и Валентин Георгиев - председател на Съюза на българските художници – Русе.

Г-н Наков се включи с приветствие: „Поздравявам организаторите за второто издание на „Дни на Канети” в нашия град. Програмата включва много събития от различно естество, става все по-интересна и пожелавам успех на хубавата инициатива.”

Русенската художничка Вяра Гунева представи първото събитие от „Дните на Канети” – изложбата : „Дунав – вдъхновение и цвят“ - изложба на художници от страните по река Дунав, обединени от общата идея да търсят контакти по реката и тя да стане източник на нови идеи. Имаше изложени картини на артисти от Германия, Сърбия, Румъния, Унгария, Словакия и България, чиито творения бяха вдъхновени от град Русе и личността на Елиас Канети.

„Дни на Канети”, за втора поредна година се организират и провеждат от ОП „Русе Арт“ и Община Русе и програмата включва над 20 събития. Идеята е да се инициират повече събития в областта на културата, изкуството и образованието в съответствие с дългосрочната стратегия на Общината да се популяризират и подпомагат русенските  творци във всички сфери на творческа изява и тяхното развитие в регионален, национален и международен мащаб. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)