Воден поход за почистване на Янтра и Дунав организира ТД "Приста" – Русе

Дунав

03-10-2016, 08:00

Снимка:

РИОСВ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Игнат Канев и с награда за изключителен принос към Област Русе

До островите се стига по вода с каяци, добре е да можете да плувате

ТД „Приста“ Русе кани приятели на река Дунав, любители на водните спортове и радетели за чиста околна среда да се включат във воден поход с елементи на почистване на отпадъци по Дунавските острови, организиран от дружеството. Походът ще се проведе на 7, 8 и 9 октомври и ще включва воден поход с каяци и спирки с почистване по островите.

Програма:

07.10 (петък след 17.30) – трансфер гр. Русе – с. Беляново -

с организиран транспорт;

спане на палатки край с. Беляново при река Янтра.

08.10 (събота) – воден преход с. Беляново – с. Батин (спиране на остров Батин); спане на палатки край с. Батин.

09.10 (неделя) – воден преход с. Батин – о-в Люляка; спираме и чистим на остров Люляка; трансфер до гр. Русе.

Тъй като до островите се стига по вода - с каяци, добре е да можете да плувате. Опитът с карането на каяк също е препоръчителен, но не е задължителен - ако не сте много уверени с греблото, ще бъдете разпределени в тандем с по-опитен каякар. В похода ще участват няколко водачи и инструктори по туризъм към ТД "Приста", както и придружаващ каяците плавателен съд с капитан.

Носете си палатка, спален чувал, шалте, челник, канче, прибор, дъждобран, шапка, слънчеви очила и репелент срещу комари. По време на чистенето препоръчваме дълъг панталон, блуза/риза с дълъг ръкав и подходящи обувки за газене в кал (гумени ботуши например). За придвижването по вода можете да заложите на по-леки обувки, които да можете да обувате и събувате, когато се наложи (при качване и слизане в/от каяка например). Носете си резервни дрехи и нещо топло – за вечерта.

Ние осигуряваме застраховка, спасителна жилетка и гребло, работни ръкавици и чували.Ще имате запазено място в двуместен каяк. Мястото и часът на срещата за участниците ще бъдат уточнени по имейл след приключване на записванията за похода. Наличните плавателни съдове на ТД Приста позволяват включването на до 20 души.

За транспорта на каяците е осигурен автомобил с ремарке (+ шофьор). Ще бъде организиран и транспорт за участниците.

Всеки участник подсигурява храната си за водния поход.

ТД Приста събира 20 лв. на човек - такса за участие, с които да се покрият разходите по организацията, транспорта и придружаването на каяците. Ако се включите в събота или неделя (на Батин), таксата е 10 лв.

Изпратете имейл на prista.islandsproject@gmail.com с три имена и ЕГН (за застраховката; ако имате - няма нужда да пращате ЕГН-то). Пишете ни също от къде идвате. След регистрацията ще получите мейл с подробна информация за място и час за срещата на 7-ми октомври, както и възможностите за включване от събота - 8-ми октомври.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов