Игнат Канев и с награда за изключителен принос към Област Русе

Мисия

02-10-2016, 12:36

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Президентът Плевнелиев удостои бизнесмена Игнат Канев с Почететен знак

Изявени таланти на Русе свириха и пяха в чест на 90- годишнината на видния ни сънародник

Снощи,  в Канев център на Русенския университет, бележитият наш сънародник Игнат Канев, отпразнува своя 90 годишен юбилей.

Да засвидетелстват своето уважение към рожденика и семейството му бяха дошли много видни русенци, близки, приятели и гости.

 Канев благодари на всички за вниманието и уважението към него и семейството му и увери присъстващите, че винаги ще помага на България.

Поздравления към Канев бяха поднесени от г-н Пламен Нунев, народен представител, който предаде и благопожеланията на премиера на България Бойко Борисов, Русенският митрополит Наум,  Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе,  Пламен Стоилов, кмет на община Русе,  Христо Белоев, председател на Общински съвет Русе, проф. д-р Велизара Пенчева и цялото академично ръководство на РУ „Ангел Кънчев“,  Красимир Каракачанов, почетен консул на България в Торонто, Петко Маневски, председател на настоятелството на българската църква в Брамптън, Пламен Бобоков, председател на Съвета на директорите на „Приста ойл“,  Велика Венкова, племенница на Игнат Канев.  Рожденикът получи поздравителни адреси и от Росен Плевнелиев, президент на РБългария и българският патриарх Неофит.

С нескрито вълнение, Стефко Бурджиев в своето приветствие към юбиляра се обърна с думите: „За мен е изключителна чест и удоволствие да отправя от свое име и от името на всички служители на Областна администрация Русе, най-искрени благопожелания по случай Вашия 90 годишен юбилей!

Вашият житейски път, макар и извън пределите на родината е дълбоко свързан с Русе. Дългогодишната Ви благотворителна дейност, отдадена на значими каузи в образованието, здравеопазването и културата, будят възхищение и респект!

Убеден съм, че с чувство на гордост се обръщате назад в годините и сте щастлив от постигнатото!

За нас е привилегия човек като Вас, със забележителни човешки качества и авторитет да е роден в Русенския край. Със своята отдаденост, любов и съпричастност към съдбата на област Русе и гражданите ѝ, сте достоен пример за родолюбие, благородство и духовност!

Приемете моята признателност за изключителния принос, който имате в благотворителната дейност, както за нашия град, така и за цялото българско общество!

В духа на празника, приемете най-сърдечните ми пожелания към Вас и Вашите близки за крепко здраве, човешки радости и повече положителни емоции. Достойни българи като Вас, ни връщат вярата, че България ще пребъде!“.

Бурджиев подари красив букет цветя на съпругата на Канев, а на него плакет на Областен управител и удостоверение за изключителен принос за развитието на Област Русе.

Празникът беше съпътстван от изпълненията на Биг бенд Русе и Тамбурашкия оркестър към ОбДЦКИ с диригент Наталия Константинова, след което продължи с музикална програма на изявени таланти от Русе.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов