Милионерът Канев чества 90-тата си годишнина в Русе снощи

Мисия

02-10-2016, 07:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Президентът Плевнелиев удостои бизнесмена Игнат Канев с Почететен знак

Русенският кмет отличи рожденика с най-високата награда на Общината - плакет "Русе"

За мен е чест да присъствам на тържеството по повод 90-годишния рожден ден на един велик българин, направил толкова много за Русе и страната ни - Игнат Канев. Това заяви кметът Пламен Стоилов на официалната церемония, провела се в „Канев център“ тази вечер. Русенският градоначалник отличи рожденика с най-високата награда на Общината - плакет "Русе". Стоилов сподели, че и като кмет, и като гражданин е горд, че има такива българи. Такива, които ни дават сила на духа и ни помагат да успяваме.

„Вие сте признат по целия свят и това, което сте направили, ще пребъде. Това е един българин, който е световно известен, но това не му пречи да остане истински Човек. Игнат Канев ни дава пример как трябва да се обича България и да се помага на всеки! Едно Огромно благодаря за всичко, което сте направил и продължавате да правите за страната си“, обърна се към Канев кметът Пламен Стоилов. Градоначалникът връчи на Канев поздравителен адрес и му подари икона на Света Богородица.

Поздравителен адрес бе изпратен до рожденика и от президента на РБ Росен Плевнелиев, а народният представител Пламен Нунев предаде и лични поздрави от министър-председателя Бойко Борисов. Митрополит Наум, Красимир Каракачанов, който е почетен консул на България в Торонто, областният  управител Стефко Бурджиев, ректорът на РУ проф. Велизара Пенчева и цялото академично ръководство, председателят на Съвета на директорите на „Приста ойл“ Пламен Бобоков, както и Петко Маневски – председател на настоятелството на българската църква в Брамптън, Канада, построена именно от Канев, бяха официалните лица, които поздравиха рожденика. В залата бяха и много роднини и приятели на Игнат Канев, които също го поздравиха за кръглата годишнина. Тържеството започна с изпълнения на „Биг бенд Русе“ и Тамбурашкия оркестър към ОбДЦКИ с диригент Наталия Константинова, след което продължи с музикална програма на изявени таланти от Русе.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов