11 000 исторически изображения, месеци наред са събирали в Спортното за изложба

Мисия

01-10-2016, 19:54

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рекорден брой русенци в четвъртата Работническа спартакиада

В Стената на славата на русенското училище са Валентин Йорданов, Любо Ганев, Рахмат Сукра, Веселин Топалов и още десетки

Днес, в държавното спортно училище „Майор Атанас Узунов“ в Русе беше открита ретроспективна изложба „Помни, спортувай и учи“.

На събитието присъстваха народният представител Пламен Нунев, областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, началникът на отдел „Образование“ в Община Русе Сашо Щерев, директорът на Държавен архив – Русе Стефка Маринова и др. По време на официалното откриване на изложбата директорът на спортното училище Борис Цветанов заяви, че подготовката за тази експозиция е започнала още преди месеци, като са намерени над 11 хил. изображения, от които само най-атрактивните и значимите са поместени.

По думите на Маринова стана ясно, че изложбата е с цел да се съхрани миналото и да се предаде на идните поколения, които да помнят великите русенски спортисти.

В изложбата са включени над 1500 изображения, стотици купи от различни спортни състезания и дисциплини, както и Стена на славата, в която своето място намират Валентин Йорданов, Любо Ганев, Таню Киряков, Павел Сяров, Рахмат Сукра, Нено Терзийски, Веселин Топалов и др. Всички те са достойни българи, прославили страната ни по света, печелейки европейски и световни първенства, олимпийски медали.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)