Губернаторът Бурджиев поздрави Спортното училище за уникална изложба

Спорт

01-10-2016, 16:26

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рекорден брой русенци в четвъртата Работническа спартакиада

В изложбата са включени над 1500 експонати за развитието на спорта в област Русе

Днес в Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ в град Русе, се  откри постоянна ретроспективна фото изложба под мотото „Помни, спортувай и учи”.

Домакин на събитието беше директорът на Спортното училище Борис Цветанов,  официални гости бяха народният представител Пламен Нунев, Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, Веселин Заяков, представител на Министерството на младежта и спорта, Стефка Маринова, началник на отдел „Държавен архив“ Русе, Сашо Щерев, началник отдел „Образование“ и други.

Областният управител връчи поздравителен адрес на директора Цветанов, в който се казва: „Споделям с Вас огромната си удовлетвореност от традициите, които утвърждава Вашето училище в спортната дейност! Със своите постижения и медали, възпитаниците му, ни носят многократно поводи за щастие и гордост!

Безспорно, възпитанието във физическа активност на младите хора изгражда спортсментски дух, дисциплина и уважение към другите. Създава отговорни и пълноценни граждани на област Русе и страната!”.

Експозицията е подредена със съдействието на Държавен архив Русе. В изложбата са включени над 1500 експонати за развитието на спорта в област Русе през годините. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов