С дискусия за изкуствения интелект започна Нощта на учените в Русе

Мисия

30-09-2016, 15:05

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обучение по предприемачество набира популярност в Русенския университет

Ще бъдат представени образователни филми за дейността на компанията

Лекция на доц. Десислава Атанасова постави началото на събитията от Нощта на учените в Русе. Маршът на машините – какво представлява изкуственият интелект? Може ли да предадем човешка интелигентност на един компютър? Наистина ли има опасност компютрите да изместят хората от работните им места? Бяха въпросите, които предизвикаха дискусия в залата.

Преди началото на лекцията на доц. Атанасова, председателят на Общото събрание на Русенския университет и председател на Общинския съвет в Русе – чл.-кор. проф. Христо Белоев приветства участниците. За пореден път от 2006 година насам Русенският университет се включва в Европейската нощ на учените. Събитието, което се провежда ежегодно в един и същи ден в цяла Европа има за цел да популяризира ролята на науката в живота на обществата и мисията на учените за просперитета на човечеството. Слоганът на Нощта на учените през тази година е FRESH – Find Research Everywhere and Share (Открий науката навсякъде около теб и я сподели). Събитията от Нощта на учените в Русе започнаха още преди обяд в Русенския университет и ще продължат до късните вечерни часове на различни, емблематични за града, места. В 12:30 в зала 1.317 на университета проф. Ангел Смрикаров ще участва във

FRESH кафене с темата „Дигиталното поколение и иновационните образователни технологии“. 

До 14 часа в зала 8.121 са отворените врати в лаборатория CLAAS. Ще бъдат представени образователни филми за дейността на компанията, а посетителите ще се запознаят с профила на лабораторията.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов