Внучката на канадския милионер Канев стана жител на Русе

Мисия

28-09-2016, 14:35

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

За пръв път-конкурс за високи резултати в образованието в Русе

Кметът Пламен Стоилов връчи на Канев акт за раждане на неговата двегодишна внучка – Игнатиа- Анна

Кметът Пламен Стоилов се срещна с Игнат Канев и съпругата му Димитрина Канев. Роденият в русенското село Горно Абланово българин, днес е в топ 25 на успелите хора в Канада. Той избра именно Русе, за да отпразнува 90-ия си юбилей.

„Вашето име се споменава всеки ден от нашите съграждани с благодарност за всичко, което сте направили за града ни. За мен е чест да Ви познавам“, заяви Пламен Стоилов. На срещата в кабинета на кмета присъстваха още председателят на Общински съвет-Русе Христо Белоев, зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, както и секретарят на Община Русе Димитър Генков. Кметът Пламен Стоилов връчи на  Канев акт за раждане на неговата двегодишна внучка – Игнатиа Анна, която вече е жител на Русе, а настоящият й адрес е в Канада. Баба й Димитрина и дядо й вече я учат на български език, тъй като искат тя да се гордее с корените си.

Игнат Канев сподели, че намира Русе още по-красив, а Русенският университет „Ангел Кънчев“ още по-модерен. Белоев допълни, че с кметът Пламен Стоилов работят ръка за ръка, за да продължат да превръщат нашия в град в по-добро място за живеене.

„България има нужда от качествени млади хора. Доволен съм и щастлив от това, което виждам тук. На моите 90 години все още преминавам океана, за да се върна в България. Да плачеш от радост – не е лека работа“, заяви развълнуван Игнат Канев.

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)