Снощи Русе върна блясъка си на „малката Виена“

Мисия

27-09-2016, 12:04

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенски студенти ще разработват прототип на градски автомобил

Градът беше център на благороднически танци, свободолюбив дух и неподражаема автентичност

Снощи, на площада пред Държавна опера – Русе се проведе финалното събитие по проект „Русе, танцувай!“, което се реализира от Клуб по спортни танци „Настроение“ и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, в рамките на кампанията „Русе – европейски град на спорта“.

Танцовият спектакъл на открито събра стотици русенци, дошли, за да се полюбуват на изкуството да танцуваш. За доброто настроение на публиката се погрижиха музикантите от Биг Бенд – Русе, които създадоха атмосфера и дух, характерни за русенските балове по онова време. 

През изминалите няколко месеца, градът беше център на благороднически танци, свободолюбив дух и неподражаема автентичност. В проекта участие взеха над 60 любители танцьори, които показаха заучени танцови стъпки на виенския и английския валс, полката и менуета. За финал всички танцьори, професионалисти и любители, си избраха по един партньор от публиката, с който танцуваха под надслов – нека заедно възродим аристократичния дух на стария Русе.

По-рано същия ден се проведе детска работилница и уъркшоп по танци, в който всеки желаещ можеше да се включи. Кулминацията по време на откритите уроци бяха малчуганите от 7 детски градини „Пинокио“, „Русалка“, „Червената шапчица“, „Детелина“, „Зора“, „Снежанка“ и „Звездица“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов