Русенските самодейци от „Нашенци“ на първо място в Балчик

Мисия

26-09-2016, 09:54

Снимка:

Клуб "Нашенци"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Двама водещи специалисти в областта на урологията и нефрологията в Русе

Майсторите на танца спечелиха и печено агне за най- голям колектив

В периода 22-25 септември 2016 г., за 6-та поредна година гр. Балчик се превърна в столица на българския фолклор. Националният фестивал “Море от ритми” събра от всички краища на България самодейци и професионалисти, обединени от любовта към народната песен, традиция и танц. Тази година участниците бяха над 1700, разделени в 4 категории: автентичен фолклор, обработен фолклор, професионалисти и клубове за народни хора. Фестивалът, който е с конкурсен характер се организира от Сдружение с нестопанска цел “За Балчик”, с изключителната подкрепа на Община Балчик под патронажа на кмета Николай Ангелов, а жури  бе в състав: 

проф. Даниела Дженева – зам.-ректор на АМТИИ – гр. Пловдив и гл.худ.р-л на професионален ансамбъл “Тракия” – председател

и членове – проф. Антон Андонов, зав. катедра “Хореография” в АМТИИ – Пловдив, Денислав Кехайов – народен певец и директор на професионален ансамбъл “Пирин” – Благоевград и доц.д-р Николай Ников – научен сътрудник I-ва степен към БАН, доктор по музикално и танцово изкуство разпределиха наградния фонд и оцениха русенския клуб по български хора “Нашенци” със споделена 1-ва награда в раздел Клубове. 

Това не е всичко – „Нашенци“ грабнаха и атрактивната награда – печено агне за най-многоброен колектив със своите 73 участника.

Интересен акцент в общото представяне на клуба беше премиерното представяне на новосъздадения танц “Копачки” по хореография на Венцеслав Неделчев и музика на арт.Директора на НФА “Филип Кутев” композитора Георги Андреев.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)