Близо 500 военни гробища имаме в Македония, поругават се

Действията на Миленко, както и всички подобни преди това, става със знанието и съдействието на властите, заяви експосланик Йорданов

483 военни гробища имаме на територията на Македония. Това съобщи историкът Красимир Узунов по bTV. А Каймакчалан е една от най-големите български костници от Първата световна война. Опазени са 100 години, сега каквото се появи като български паметник и надпис, е поругавано, каза още той. Узунов разказа как били залети със синя боя възстановените при посланик Александър Йорданов и при посещението на външния ни министър тогава Соломон Паси паметници на 250 войници и офицери.

Действията на Миленко, както и всички подобни преди това, става със знанието и съдействието на властите, заяви експосраник Йорданов. В отношенинята с Република Македония трябва да постъпваме като европейци, не като македонци - ако нарушават права, е енедопустимо българската страна да осъществява действия, които са нарушение на македонското законодателство, заяви Йорданов. Интресено ми е дали българската стана наистина официално е информирала Скопие, че има желание и намерение да постави такава плоча. Вадналът Миленко е проводник на сръбско и руско влияние, обясни още политикът.

Каймакчалан е една от най-големите костници на България от Първата световна война.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)