Фериботите между островите в Гърция остават в пристанищата до събота

Само фериботите по линията Кавала-Тасос и обратно се движат по разписание

Фериботите между гръцките острови и континенталната част на Гърция остават в пристанищата до събота заради започналата  48-часова стачка на моряците, съобщи БНР.

Само фериботите по линията Кавала-Тасос и обратно се движат по разписание. Моряците от двете пристанища съобщиха, че подкрепят исканията на синдиката, но няма да участват в стачката, за да обслужват фериботната линия. След унищожителния пожар на Тасос българските туристи оказват помощ на хотелиерите на острова. Все пак много от сънародниците ни промениха пакетите за почивка и се насочиха към континентална Гърция.

Силен е трафикът от българските гранични пунктове както на туристически автобуси, така и на леки автомобили.

Задръстване обаче има единствено на околовръстния път на Солун към Халкидики. То е предизвикано от продължаващата вече пети ден стачка на шофьорите на градските автобуси в Солун, което принуди гърците да пътуват само с леките си автомобили. Екипи на Пътната полиция регулират движението.

Трафикът към Халкидики е почти само от коли с българска регистрация. Видимо сънародниците ни са предпочели да почиват в близък и познат за тях район. Много от хотелите са резервирани само за българи. По посока Атина също се движат много български коли. Няма задръстване или транспортни проблеми.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов