Наближава срокът за ученическия конкурс за литературно творчество и журналистика „Ст. Михайловски“

Мисия

19-09-2016, 16:16

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Булстрад Арена“ в Русе е първата огледана зала за световното по волейбол

Съгласно статута на конкурса,творбитете трябва да бъдат изпратени най-късно до 03.10.2016

Общинският детски център за култура и изкуство напомня на всички, желаещи да се включат в IX Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ - Русе 2016, че наближава крайният срок за изпращане на техните творби. Съгласно статута на конкурса, те трябва да бъдат изпратени най-късно до 03.10.2016 г. на адреса на центъра (7005 гр. Русе, кв. „Здравец“, ул. „Околчица“ № 9) или на: obdcki@abv.bg  

Конкурсът, който носи името на автора, живял и написал химна „Върви, народе възродени“ в нашия град е вписан в културния календар на Община Русе и в Националния календар на Министерството на културата. Той ще се проведе в два раздела: литературно творчество (поезия и проза) и журналистика. Темата за литературно творчество е „Свободата-този скъпоценен дар“, а за журналистика - „Дон Кихот или Хамлет? Или и двамата са излишни“.

В раздел „Литературно творчество“ участниците могат да се включат в три възрастови групи:

-              I-ва група – от II до IV клас

-              II-ра група – от V до VII клас

-              III-та група – от VIII до XII клас

В раздел „Журналистика“ има два подраздела: индивидуален – журналистическо есе, репортаж, интервю, коментар, фейлетон или друг публицистичен жанр (възрастовите групи са същите както в раздел „Литературно творчество“) и колективен – репортаж, интервю, фоторепортаж, коментар, анализ и други.

След оценка на компетентно жури от изявени литератори и журналисти ще бъдат обявени класираните автори и колективи, които ще  бъдат поканени на тържествена церемония в град Русе на 29.10.2016 г. в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители.

Повече информация за конкурса може да намерите на: http://mihailovski.ekip101.com



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)