Народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев се включи „Обичаите по нашенски“

Новините

18-09-2016, 16:37

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

За „Ценово пее е танцува“ кипи активна подготовка

Празникът в Новград показа нрави на християни и мюсюлмани през годините

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев участва днес в празник, наречен „Обичаите по нашенски“. Той се проведе в село Новград, община Ценово. Своеобразна разходка във времето бяха подготвили домакините в лицето на народното читалище и Диана Копчева – кмет на Новград. Подготвени бяха традиционни ястия за християни и мюсюлмани, поставяни на трапезата в този край на Русенска област. Присъстващите  усетиха атмосферата в една новградска къща по време на различните празници от годината. 

„Надявам се догодина днешният празник да събере на едно място обичаите от всички населени места в Община Ценово. Вярвам, че през 2018 година тук ще могат да се видят възстановки на обичаи от цяла Русенска област. Вие сте пример за добруването и съвместното съжителство на различните етноси в национален мащаб. В този труден живот всички трябва да сме обединени“, отбеляза в приветственото си слово впечатленият от първата по рода си родолюбива проява Нунев. 

Събитието бе уважено още от председателя на Общински съвет – Ценово Галина Георгиева, общински съветници, кмета на Община Ценово д-р Петър Петров, негови заместници, представители на областната и общинската структура на Съюз на пенсионерите и местни жители.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов